Et oplagt mål for familier med børn, men Tivoli København er ikke bare for småbørn og deres forældre. Man kan sagtens få en god og hyggelig aften i Tivoli også selvom om man er alene, med kæresten eller bare er blevet en lille smule ældre.

Tivoli har lidt af det hele: speciel stemning, rutsjebaner, koncerter, flotte udstillinger, spændende bygninger og en dejlig natur midt i centrum af Danmark hovedstad.

Atmosfæren i Tivoli København er helt speciel, så man skal give sig selv tid til bare at spadsere rundt og se på de mange ting. Tivoli er fra 1843 og dermed Danmarks næstældste forlystelsespark og har blandt andet været inspiration til Walt Disneys Disneyland! Kommer man om aftenen, kan man nyde de mange smukke belysninger.

Så det er bestemt ikke noget dårligt sted for en date, hvor I kan mødes til en drink eller spise på en af restauranterne. Og bagefter gå rundt og nyde den smukke parks romantiske omgivelser.

Vær dog opmærksom på, at prisen er KUN for indgangen. Adgang til forlystelserne er ikke inkluderet prisen. Men der kan med fordel tilkøbes et turpas, så der ikke skal betales ved hver eneste forlystelse.

Fredag aften i sommerperioden er der friluftskoncerter på plænen. Kommer du ind om eftermiddagen slipper man med at betale normal billetpris, men dukker man først op ved koncertens start er billetten lidt dyrere – så kom i god tid og nyd parken.

I perioden omkring jul og Halloween er parken dekoreret og kan give fantastiske oplevelser.

Der er indtil flere fortrinlige restauranter inde i Tivoli, så man kan sidde og nyde middagen mens man kigger på alle de mange aktiviteter omkring en.

Fyrværkeri i Tivoli København

Fyrværkeri har været en fast tradition i Tivoli siden 1843. Dengang – i parkens første sæson – blev dette trækplaster præsenteret som “Bengalske Flammer”. Siden har mange forskellige fyrværkerishows afsluttet lørdagens åbningstid.

Fyrværkeriet fyres op over Koncertsalen og kan ses langt udover parkens grænser, men opleves bedst i området omkring Plænen, foran Glassalen og ved Nimb.

Fyrværkerishowet udskiftes typisk kvartalsvis.

Tivoli-Garden

Tivoli København har sit eget tambour- og musikkorps, der i sommerperioden marcherer gennem parken, mens de spiller.

Gardister på 7-16 år gennemgår en optagelsesprøve og får herefter en helårs musikuddannelse. Derfor er kvaliteten høj – og Tivoli-Garden inviteres ofte til at spille forskellige steder i udlandet.

Uniformen med røde jakker og hvide bukser gør det til et festligt syn, når de marcherer mellem forlystelserne. Og med bjørneskindshuen er der en klar parallel til Den Kongelige Livgarde.

Hunde er ikke tilladte i parken – bortset fra servicehunde naturligvis.

Priser (2020): Voksen 135 DKK, fredag efter kl. 22.00 dog 145 DKK, børn (3-7) 60 DKK
Placering: Ved Hovedbanegården, Vesterbrogade 3
Web: www.tivoli.dk

Similar Posts