Machu Picchu er en af de mest kendte og spektakulære ruiner i verden, beliggende 2,4 kilometer oppe i Andesbjergene i Peru. Landet har rigtigt meget at byde på, men en rejse til Peru er ikke fuldendt uden en tur til Machu Picchu.

Machu Picchu, foto af Jeff Ratcliff
Machu Picchu, foto af Jeff Ratcliff

Peru byder på mange flotte landskaber: rasende floder, ærefrygtindgydende bjerge, ældgamle gravkamre og forglemte ruiner dækkede af sammenfiltrede lianer. Machu Picchu er uden tvivl landets bedst kendte ruin og er en interessant påmindelse til de besøgende turister om Inkariget, det største imperium i Amerika før Inkvisitionen.

På trods af Machu Picchus popularitet er der en del tvivl om hvilken rolle Machu Pichhu spillede for inkaerne. I dag mener forskere at det var et tilholdssted på landet for inka-eliten, og et sted med masser af plads, nemlig kun 750 der boede i hele byen. Desuden var det et sted der blev beskyttet og holdt hemmeligt, selv de spanske conquistadorer fandt ikke området.

Udover ruinerne er naturen i og omkring byen mangfoldig og varieret, med spændende træer, bregner og blomster. Der er også et rigt dyreliv, med smukke fugle, vildkatte og brillebjørne.

For at komme til Machu Picchu går man typisk ad “The Inca Trail” eller Inka-stien, eller kører med jernbane fra en nærliggende by eller landsby. Man kan sagtens gå, men man skal regne med at man også kommer til at bevæge sig en del rundt mellem ruinerne, så tag nogle gode vandresko med. På solrige dage kan man opleve Sydamerikas bagende sol, og man får virkelig brug for sin solcreme. Mellem november og marts er der regntid, så her er det en god ide at planlægge så man har en dag eller to til overs for lidt fleksibilitet.

Hvis man ikke ved hvad der er værd at se kan man tage en tur med guide, for at få lidt dybere indsigt i den ældgamle by og geografien omkring den. Man skal dog tage guidernes historier med et gran salt, for der vides ikke ret meget om stedet, og visse fortællinger er baseret på fantasifulde rygter. Man kan også sagtens tage en rundtur selv, det kan anbefales at man finder vej til solporten og de forskellige templer. Derudover kan man jo udforske området omkring, der er flere stier i området der kan udfordre ens benmuskler.

Officielt må man ikke have mad og drikke med ind i området, men i praksis bliver tasker sjældent kigget igennem og de fleste kan sagtens få en flaske vand og et lille mellemmåltid med ind. Det kan være praktisk hvis man har tænkt sig at bevæge sig længere end omkring de centrale ruiner, for maden man kan købe i området er meget dyr.

Similar Posts