Kata Beach, Tahiland

Øen Phuket ligger en times tid med fly fra Thailands hovedstad Bangkok, og på øen findes en af landets smukkeste strande. Stedet er fyldt med oplevelser, så man kan finde på noget at lave hver dag, eller man kan bare slappe af og nyde livet.

Kata Beach, Tahiland
Kata Beach, Tahiland

Stedet byder på masser af guidede ture, både af rejsebureauer og af lokale. Kata Noi Beach ligger på øens sydside og Yai Beach ligger på nordsiden, og begge kan være et besøg værd.

Yai Beach er bred, to kilometer lang og med fint, hvidt sand og blåt vand. Stranden er omkranset af palmer og høje casaurina-træer og, hvorunder der står sælgere og sælger drinks, mad, massage, souvenirs og så videre. Man kan også leje strandstole billigt på stranden. Dem der foretrækker lidt mere eventyr end man får ud af at ligge på stranden kan i stedet afprøve strandens andre tilbud.

Hvis man er villig til at betale, byder stranden på både jet skiing, parascending, banan-ture, vandski og langbådsture. Der er også dykker kurser, der åbner op til de smukke koralrev. Det er her de fleste hoteller og gæstehuse er.

Noi Beach er meget mindre, og ligger mindre en 10 minutters gang fra Kata Yai Beach. Stranden er omgivet af grøn jungle, hvilket gør stranden til et stille stykke af paradis. Her findes Katathani Hotel med frodige, tropiske haver samt nogle få restauranter, barer og skræddere.

Stranden er ikke lige så kendt som Yai Beach, men den er nok den flotteste af de to, med palmer næsten helt ned til havet. Der er ikke nær så mange mennesker, men der er stadig masser af muligheder for turister. Phuket FantaSea beskriver sig selv som “den ultimative kulturelle tema-park”.

Det show de viser om aftenen er det største på øen. Man kan se levende dyr som elefanter og vandbøfler, thaiboxing, trapezkunstnere og meget mere. Stedet byder også på en fantastisk buffet med mad fra hele Europa, samt en masse thai mad.

Nær ved øen Phuket ligger James Bond Island, der er det ultimative rejsemål hvis man er bare lidt James Bond nørd. Det er øen hvor “The Golden Gun” blev optaget, og et fantastisk lille ø-paradis. Når man ankommer, bliver man mødt af sælgere der vil prakke dig muslingeskaller og andre souvenirs på. Der er desværre ikke nogen, i hvert fald ikke mange, der har fundet på at sælge ting til James Bond fans. De kan være ret nærgående, men de er lette at skubbe væk.