Biler og sporvogne i Antwerpens gader

Restauranter

Fiskeskur

I den gamle del af havnen kan man finde masser af små spændende steder. Vi blev anbefalet denne lille perle af de lokale.

Navnet ER faktisk dansk, selvom de ansatte udtaler det Fiskes-kur af en eller anden grund. Der skulle vist nok være en dansk ejer, men det fik vi aldrig bekræftet.

Restauranten er bygget i den tidligere toldbod – hvilket ikke giver meget plads at drive restaurant på. Derfor er der tilføjet en udendørs afdeling under sejldug. Lidt koldt rigtig mange dage i løbet af året, men hvis man i forvejen er klædt på til en dag i det fri, er det ikke noget problem.

De har specialiseret sig i at lave fisk/skaldyrs-retter over åben ild, og så giver det lige pludselig rigtig god mening at sidde ”udenfor” og spise maden!

https://fiskeskur.be/

Brutal

Ny restaurant (i 2019) med et spændende ølkort. Benyt chancen og lad dem udvælge øl, der passer til maden du får serveret. Det er anderledes – de har MANGE forskellige slags øl – men helt klart en god øloplevelse.

Det er helt klart en restaurant, der er meget brugt af de lokale, hvilket altid er et godt tegn.

Maden er god og rigelig. Ikke Michelin-standard, men bestemt vellavet og af en kok, der nyder at lave mad.

https://www.restaurantbrutal.be/

Bar Chapel

Et medborgerhus i et tidligere kapel, hvor maden laves på skift af forskellige frivillige. Formentligt åbent igen for spisning fra juni 2020.

Maden spises i en stor åben gård, men der er ingen servering, så forvent at skulle stå i kø for at få maden. Da vi var der, stod den på vegetarisk køkken hele ugen. Ugen før havde det været marokkansk køkken og ugen efter stod den på variationer over barbecue!

Stedet har sin helt egen charme og der er masser af lokale familier, der kommer der for at spise. Det giver en meget hyggelig og afslappet stemning.

https://www.barchapel.be/

Bar Oscar – cafe i co-workingspace

Godt sted at indtage sin morgenmad – hvis man bor i nærheden. God kaffe, gode croissanter – og en skøn yoghurt/skyr med frugt og hjemmelavet müesli/granula.

Rigtigt hyggeligt sted at komme og bare hænge ud.

Er mange på workation kan man benytte sig af, at de deler adresse med et stort coworkingspace ”De Winkelhaak”, hvor man kan få en gratis prøvedag.

https://www.baroscar.be/

Museer

Museum aan de Stroom (MadS)

Primært udstillinger om byen Antwerpen: historie, søfart, traditioner.

Spændende bygning og interessante udstillinger.

Red Star Line Museum

Udstillinger om udvandringen fra Belgien til Amerika.

Chocolate Nation – Chokolademuseum

God interaktiv tour med information om chokoladeproduktion, Belgiens chokoladehistorie og masser af smagsprøver. Den sælger sig selv…

Zoo

God zoo med store åbne områder for dyr. Især et område med

Andre seværdigheder

Vor Frue katedralen – Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Flot gotisk katedral med indvendig udsmykning af blandt andet Rubens.

Antwerpen-Central

Den centrale banegård, flot byggeri både udvendigt og indvendigt. Kombiner et kig indenfor med en tur ned af den tilstødende ’gå-gade’ med mange små butikker og cafeer/restauranter med hurtige frokostretter.

Havenhuis

Imponerende tilbygning til eksisterende havnehus. Skal ses i virkeligheden, for billeder kan ikke yde det retfærdighed.

En cykeltur rundt om havnebassinet vil være en passende lejlighed, så kan man også samtidig se noget af al den flotte kunst på bygningerne, både med og uden godkendelse. Rurals/graffiti er der meget af i dette område, og det godkendte er ikke altid det flotteste.

Park Spor Noord

Gammelt godstogsområde, der nu er lavet til en hyggelig park med en central cafe.

Trafik

Bycykler

Antwerpen har et fortræffeligt system til bycykler – ”fietsen”.

Der er masser af steder, hvor man kan hente og aflevere sin cykel inden form bymidten og havneområdet. Man betaler kun ved kørsel i mere end 20 min, så det er perfekt som erstatning for den normale on/off bustour: cykl ud til et spændende område, parker cyklen og gå til næste cykel-station.

Parkering

Der er ikke mange parkeringspladser – eller bilplads i det hele taget – i det centrale Antwerpen. Der er en del parkeringshuse, der til gengæld tager sig rigtig godt betalt for deres pladser.

Vi valgte at køre ud og parkere bilen i et gratis parkeringsområde ved Kinepolis Antwerpen og tage bussen tilbage til byen. Og så hente den igen dagen for afrejsen.